سرامیک خشک یکی از نماهای مدرن و جدید با قیمت مناسب است. این نمای مدرن به روش نصب خشک(در مقابل نصب تَر که با ملات انجام می شد) اجرا شده و دارای استحکام بالایی می باشد و علاوه بر آن به صورت تک ماژول با حداقل جذب آب اجرا می شود.

سرامیک خشک چیست؟

نمای سرامیک خشک یا نمای سنگی یکی از به روزترین نماهای ساختمانی در جهان است که به روش نصب خشک اجرا می شود. سرامیک خشک به عنوان روکش نما سرامیک خشک مهمترین قسمت این نوع نما می باشد و باید در تک ماژول استحکام کافی و کمترین جذب آب ممکن را داشته باشد.

نمای سرامیک خشک قابل استفاده برای قسمت های مختلف تجاری، اداری، مسکونی و همچنین قسمت های داخلی ساختمان ها، پایانه ها و ایستگاه های مترو و … می باشد.

سرامیک خشک – نمای سنگی مخصوص نما به دو صورت کلی در بازار صنعت ساختمان کشور ارائه می شود که شامل سرامیک حفره ای و سرامیک پرسلانی بوده که به آن سرامیک سانتی متری یا تمام بدنه نیز گفته می شود.

خواص سرامیک خشک پرسلانی حفره ای

این نوع سرامیک خشک با سوراخ هایی در ضخامت آن از مزایای بیشتری در عایق کاری برخوردار است. از آنجایی که هوای حفره ها از نفوذ هوای سرد یا گرم به بدنه سرامیکی جلوگیری می کند، نقش عایق را در ضخامت سرامیک خشک چینی ایفا می کنند.

به دلیل سوراخ های موجود در بدنه سرامیکی، درصد قابل توجهی از حجم سرامیک چینی خشک شامل هوا می شود که باعث کاهش وزن روکش می شود.

این نوع سرامیک با تعبیه پالت و زبانه در دو طرف بالا و پایین، مشکلات درزبندی افقی نمای سرامیک را تا 100 درصد برطرف می کند به طوری که هوا به پشت سر آنها می رود اما آب و رطوبت این کار را انجام می دهد. به هیچ وجه در آنها نفوذ نکنید.

این نوع سرامیک چینی خشک دارای قسمت‌های خاصی برای مغزه، پنجره‌های کف و فلاشینگ ساختمان است که به محصول ظرافت و قابلیت تسمه‌بندی و آب‌بندی بالایی می‌دهد.

خواص سرامیک پر شده خشک

  1. این سرامیک ها بیشترین خواص سرامیک چینی خشک را دارند که جذب آب کم است.
  2. ابعاد استاندارد تولید شده برای این نوع سرامیک 120×60 می باشد و قابلیت برش به اندازه طرح دلخواه را دارد.
  3. بسیاری از دیتاشیت های اجرایی مربوط به پرسلن سرامیک حفره ای اعم از مرئی یا نامرئی نیز برای این نوع سرامیک استفاده می شود.
  4. سیستم های ویژه ای برای نصب این سرامیک از نظر دید یا طراحی Unobtrusive و قطعاتی تولید شده که دارای تمامی استانداردهای جهانی می باشد.
  5. قیمت نهایی این محصول نسبت به سرامیک حفره ای کمتر است.

کاربردهای عمده نمای سرامیک خشک

  1. مجتمع تجاری
  2. ساختمان اداری
  3. ساختمان مسکونی
  4. قسمت داخلی ساختمان
  5. پایانه ها
  6. ایستگاه مترو

نمونه نمای سرامیک خشک

نمونه نمای سرامیک خشک

خواص نمای سرامیک خشک

  1. عایق بیشتر به دلیل سوراخ های بیشتر در ضخامت آن
  2. جلوگیری از نفوذ هوای سرد
  3. کاهش وزن پوشش روکشی به دلیل سوراخ های موجود در بدنه سرامیکی
  4. قطعات خاص برای گوشه ها و پنجره های کف
  5. قیمت مناسب
  6. استفاده از تکنولوژی بالا در تولید

مزایای دیوارهای سرامیکی نمای خشک

بهره وری انرژی

یکی از مزایای اصلی دیوارهای سرامیکی نمای خشک، توانایی آنها در بهبود بهره وری انرژی است. حفره تهویه شده بین کاشی ها و دیوار ساختاری ساختمان به عنوان یک عایق طبیعی عمل می کند و به تنظیم دمای داخل ساختمان کمک می کند. این ویژگی می تواند هزینه های گرمایش و سرمایش و همچنین مصرف انرژی کلی ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

کنترل رطوبت

یکی دیگر از مزایای دیوارهای سرامیکی نمای خشک، توانایی آنها در جلوگیری از تجمع رطوبت است. حفره تهویه شده اجازه می دهد تا هوا آزادانه به گردش درآید، که به خشک شدن رطوبتی که ممکن است بین کاشی ها و دیوار ساختاری ساختمان جمع شود، کمک می کند. این می تواند به جلوگیری از رشد کپک و کپک و همچنین سایر مشکلات مربوط به رطوبت مانند پوسیدگی چوب یا فلز زنگ زده کمک کند.

ماندگاری

دیوارهای سرامیکی نمای خشک نیز از دوام بالایی برخوردار هستند و در برابر عوامل جوی مقاوم هستند. کاشی های سرامیکی مورد استفاده در سیستم روکش فلزی مستحکم هستند و می توانند در برابر شرایط محیطی مختلف از جمله باد، باران و دمای شدید مقاومت کنند. علاوه بر این، حفره تهویه شده به محافظت از دیوار ساختاری ساختمان در برابر آسیب رطوبت کمک می کند، که می تواند به افزایش عمر ساختمان کمک کند.

نمونه دیگر نمای سرامیک خشک

نمونه دیگر نمای سرامیک خشک

فرآیند اجرای نمای سرامیک خشک

فرآیند طراحی و نصب دیوار سرامیکی نمای خشک معمولاً شامل چندین مرحله است. ابتدا معمار با مالک ساختمان همکاری می کند تا ظاهر زیباشناختی مورد نظر دیوار را تعیین کند. این ممکن است شامل انتخاب رنگ‌ها، بافت‌ها و شکل‌های خاص کاشی‌های سرامیکی باشد.

پس از نهایی شدن طراحی، فرآیند نصب می تواند آغاز شود. اولین قدم نصب اسکلت فلزی بر روی سازه اصلی ساختمان است. این قاب وزن کاشی های سرامیکی را تحمل می کند و یک نقطه اتصال مطمئن برای سیستم روکش ایجاد می کند.

در مرحله بعد، یک لایه عایق بر روی دیوار ساختاری ساختمان اعمال می شود تا بهره وری انرژی را بهبود بخشد و از تجمع رطوبت جلوگیری کند. به دنبال آن یک غشای ضد آب نصب می شود که به عنوان یک مانع برای جلوگیری از نفوذ آب به دیوار عمل می کند.

در نهایت، کاشی های سرامیکی با استفاده از انواع سیستم های چفت و بست مانند گیره، قلاب یا چسب به اسکلت فلزی متصل می شوند. کاشی‌ها معمولاً به صورت پلکانی نصب می‌شوند تا یک طرح بصری جالب ایجاد کنند.

قیمت اجرای نمای سرامیک خشک به چه صورت می باشد؟

عوامل و موارد زیادی تعیین کننده قیمت سرامیک خشک هستند و برای تخمین قیمت و هزینه حدودی آن بایستی اطلاعات لازم و کافی را در خصوص آن ها داشته باشید. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه آهن آلات مورد نیاز پروژه
  • هزینه تامین سرامیک پرسلان
  • هزینه تامین متریال غیر فولادی
  • هزینه موارد مصرفی
  • هزینه خدمات مهندسی
  • هزینه اجرا

شما می توانید نقشه های پروژه های مد نظر خود را برای تیم نوین اسپروز ارسال کرده و از هزینه و قیمت دقیق پروژه خود مطلع شوید.

سخن نهایی

در نتیجه، دیوارهای سرامیکی نمای خشک راه حلی مدرن و نوآورانه برای طراحی ساختمان هستند. آنها طیف گسترده ای از مزایای، از جمله بهبود بهره وری انرژی، کنترل رطوبت، دوام و پایداری محیطی را ارائه می دهند. با طراحی، نصب و نگهداری مناسب، آنها می توانند عملکرد قابل اعتماد و زیبایی را برای سال های آینده ارائه دهند.

همچنین بخوانید:

سرامیک خشک چیست: 3 مزایا و کاربردها

لینک منبع