نمای کرتین وال یا دیوار شیشه ای

«کرتین وال» یا دیوار شیشه ای، پوشش بیرونی ساختمانی است که در آن، دیوارهای بیرونی، غیرسازه ای هستند و فقط برای جلوگیری از ورود هوا و ورود افراد طراحی شده است. این سیستم، با نام «لامل» نیز شناخته می شود.

در این نما، به جای استفاده از فریم آهنی، از پروفیل های آلومینیوم استفاده می شود. نمای آن به صورت شبکه ای و مشبک می باشد و تلفیقی از آلومینیوم و شیشه است.

شرایط نصب این نوع از نما به گونه ای است که انعطاف پذیری قابل توجهی در مواجه با تنشهای ناشی از زلزله دارد و بصورت Self Support ساخته می شود. همچنین نمایی تمام آلومینیومی است و طراحی و اجرای به صورت دقیق صورت می پذیرد.

این نوع نما در انواع فریم لس و فیس کپ طراحی و اجرا می گردد.کرتین وال‌ ها(دیوارهای شیشه ای) ممکن به صورت سیستمی طراحی شوند که قاب، پانل دیواری و مواد ضد آب در آنها، به صورت یکپارچه طراحی و اجرا شود.

قاب های فولادی تا حد زیادی جای خود را به پروفیل های آلومینیومی داده اند. برای پر کردن فضاها، معمولاً از شیشه استفاده می‌شود، زیرا می‌تواند هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش دهد، ظاهری دلپذیر از نظر معماری ایجاد کند و اجازه دهد نور طبیعی به عمق ساختمان نفوذ کند. 

با این حال، شیشه کنترل خورشیدی تأثیر نور بر راحتی بصری و افزایش گرمای خورشیدی در ساختمان را دشوارتر می کند. سایر پرکننده های متداول عبارتند از روکش سنگ، پانل های فلزی، لوورها و پنجره ها یا دریچه های قابل اجرا.

برخلاف سیستم‌های ویترینی، سیستم‌های دیوار شیشه ای به گونه‌ای طراحی شده‌اند که چندین طبقه را در بر می‌گیرند، با در نظر گرفتن نوسان و حرکت ساختمان و الزامات طراحی مانند انبساط و انقباض حرارتی، الزامات لرزه ای؛ انحراف آب؛ و راندمان حرارتی برای گرمایش، سرمایش و روشنایی داخلی مقرون به صرفه است.

کرتین وال و ایجاد فضای روشن

کرتین وال و ایجاد فضای روشن

نمای کرتین وال فریم لس

در کرتین وال های معمولی شیشه های نما توسط نگهدارنده های مخصوص به هم متصل می شوند. وجود این نگهدارنده ها تا حدودی از زیبایی نما می کاهد. برای حل این مشکل از کرتین وال بدون فریم استفاده می شود. در نوع فریم لس از چسب های ثابت کننده مخصوص برای نگه داشتن شیشه و فیکس شدن آن استفاده می شود.

بنابراین بدون نیاز به یافتن قاب کار، نگهدارنده و کلاهک می توانیم ظاهری زیبا و محکم داشته باشیم. البته کرتین وال های فریم لس به دلیل استفاده بیشتر از پروفیل های آلومینیومی قیمت بالاتری نسبت به انواع معمولی دارند. از دیگر مزایای کرتین وال های فریم لس می توان به عدم محدودیت در رنگ فریم ها و نصب راحت تر شیشه اشاره کرد.

اصول کاربردی در نمای کرتین وال

سیستم های استیک:

اکثریت قریب به اتفاق دیوار شیشه ای در طبقه همکف به صورت قطعات بلند بین طبقات به صورت عمودی و بین اعضای عمودی به صورت افقی نصب می شوند. اعضای قاب ممکن است در یک کارگاه ساخته شوند، اما نصب و لعاب معمولاً در محل کار انجام می شود.

سیستم های نردبانی:

سیستم نردبانی که بسیار شبیه به سیستم استیک است، دارای مولیون‌هایی است که می‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد و در محل نصب، به هم بست یا پیچ کرد. این کار اجازه می دهد تا بخش هایی از کرتین وال در یک کارگاه ساخته شود و به طور موثر زمان صرف شده برای نصب سیستم در محل را کاهش دهد. معایب استفاده از چنین سیستمی کاهش عملکرد ساختاری و خطوط مفصلی قابل مشاهده در طول هر مولیون است.

سیستم های یکپارچه:

کرتین وال‌های یکپارچه مستلزم ساخت در کارخانه و مونتاژ پانل ها است. این واحدهای تکمیل شده برای تشکیل محوطه ساختمان بر روی سازه ساختمان نصب می شوند. کرتین وال یکپارچه دارای مزایای زیر است: سرعت بیشتر، هزینه های نصب میدانی کمتر؛ و کنترل کیفیت در یک محیط داخلی با آب و هوای کنترل شده.

آب‌بندی کامل:

یکی از ویژگی‌های رایج در فناوری دیوار شیشه ای ، اصل آب‌بندی کامل این نظریه را مطرح می‌کند که تعادل فشار هوا بین بیرون و داخل از نفوذ آب به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال، شیشه بین یک واشر داخلی و خارجی در فضایی گرفته می شود. این فضا به بیرون تهویه می شود تا فشار روی دو طرف داخلی و خارجی واشر بیرونی یکسان باشد. هنگامی که فشار در سراسر این واشر برابر است، آب نمی تواند از طریق اتصالات یا نقص در واشر به داخل نفوذ کند.

بارها:

بارهای وارد شده به دیوار پرده از طریق لنگرهایی که مولیون ها را به ساختمان متصل می کنند به سازه ساختمان منتقل می شود.

بار ثابت (مرده):

بار مرده به عنوان وزن عناصر سازه المان‌های دائمی روی سازه تعریف می شود. در مورد کرتین وال، این بار از وزن مولیون ها، انکرها و سایر اجزای ساختاری کرتین وال و همچنین وزن مواد پرکننده تشکیل می شود. بارهای مرده اضافی که به کرتین وال تحمیل می شود ممکن است شامل سایبان های آفتابگیر یا علائم متصل به کرتین وال باشد.

بار باد:

بار باد یک نیروی عادی است که در اثر وزش باد به ساختمان وارد می شود. سیستم کرتین وال در برابر فشار باد مقاومت می کند زیرا ساختمان را در بر می گیرد و از آن محافظت می کند. بارهای باد در سراسر جهان بسیار متفاوت است و بیشترین بار باد در نزدیکی ساحل در مناطق مستعد طوفان است. برای هر مکان پروژه، کدهای ساختمان بارهای باد مورد نیاز طراحی را مشخص می کنند.

اغلب، مطالعه تونل باد بر روی ساختمان های بزرگ یا با شکل غیرعادی انجام می شود. یک مدل مقیاس از ساختمان و مجاورت اطراف آن ساخته شده و در یک تونل باد قرار می گیرد تا فشار بادهای وارد بر سازه مورد نظر را تعیین کند. این مطالعات ریزش گرداب در اطراف گوشه ها و اثرات توپوگرافی و ساختمان های اطراف را در نظر می گیرند.

بار لرزه ای:

بارهای لرزه ای در سیستم کرتین وال محدود به رانش بین طبقه ای است که در هنگام زلزله بر روی ساختمان ایجاد می شود. در بیشتر موقعیت‌ها، کرتین وال به‌دلیل فضایی که بین شیشه و مولیون‌ها وجود دارد، به‌طور طبیعی قادر به مقاومت در برابر لرزه‌ها و نوسانات ناشی از باد است. در آزمایش‌ها، سیستم‌های کرتین وال استاندارد معمولاً می‌توانند تا ۷۶ میلی‌متر حرکت نسبی کف را بدون شکستن شیشه یا نشت آب تحمل کنند.

بار برف:

بارهای برف و بارهای زنده معمولاً در کرتین وال‌ها مشکلی ندارند، زیرا کرتین وال‌ها به صورت عمودی یا کمی شیبدار طراحی شده اند. اگر شیب کرتین وال بیش از 20 درجه باشد، ممکن است لازم باشد این بارها در نظر گرفته شوند.

نفوذ آب:

نفوذ آب به عنوان عبور آب از نمای بیرونی ساختمان به داخل سیستم دیوار شیشه ای تعریف می شود. گاهی اوقات بسته به مشخصات ساختمان، مقدار کمی آب کنترل شده در فضای داخلی قابل قبول تلقی می شود. نفوذ آب کنترل‌شده به آبی گفته می‌شود که فراتر از عمودی‌ترین سطح داخلی نمونه آزمایش نفوذ می‌کند، اما یک وسیله طراحی شده برای زهکشی به بیرون دارد.

مشخصات داوطلبانه AAMA اجازه نفوذ آب کنترل شده را می دهد در حالی که روش آزمایشی ASTM E1105 این نفوذ آب را به عنوان یک شکست تعریف می کند. برای آزمایش توانایی کرتین وال برای مقاومت در برابر نفوذ آب در آزمایشگاه، یک سیستم قفسه پاشش آب ASTM E1105 در قسمت بیرونی نمونه آزمایش قرار می‌گیرد و اختلاف فشار هوا مثبت روی سیستم اعمال می‌شود.

کرتین وال

کرتین وال

این عملیات یک رویداد شبیه باران ناشی از باد را بر روی دیوار شیشه ای شبیه‌سازی می‌کند تا عملکرد میدانی محصول و نصب را بررسی کند. کنترل کیفیت میدانی و بررسی‌های تضمین نفوذ آب به یک امر عادی تبدیل شده است زیرا سازندگان و نصاب‌ها از چنین برنامه‌هایی با کیفیت استفاده می‌کنند تا به کاهش خسارت آب کمک کنند.

معایب کرتین وال

با این حال، کرتین وال ها دارای معایبی نسبت به سایر سیستم های نما هستند. هنگام ارزیابی تصمیم خود، باید این معایب را در نظر بگیرید تا مشخص کنید آیا سیستم برای شما مناسب است یا خیر.

هزینه بیشتر از انواع مختلف پنجره

عیب اصلی کرتین وال ها این است که هزینه ساخت و نگهداری آن ها نسبت به سایر سیستم های نما بیشتر است. به عنوان مثال در مرحله ساخت و ساز به شیشه و آلومینیوم بیشتر از سیستم پنجره نیاز دارند. همچنین، با گذشت زمان، شیشه و آلومینیوم می توانند در برابر زنگ زدگی و خوردگی آسیب پذیر شوند، به این معنی که نیاز به نگهداری منظم دارند.

نصب سخت تر

کرتین وال ها در خارج از ساختمان نصب می شوند، به این معنی که نصب آنها به دلیل شرایط نامساعد جوی ممکن است به تاخیر بیفتد. در مقابل، پنجره ها از داخل ساختمان نصب می شوند. بنابراین، نصب کرتین وال کندتر و هزینه بیشتری دارد.

مزایای نمای کرتین وال

انتخاب سیستم کرتین وال به عنوان نمای ساختمان مزایای زیادی دارد. ما آنها را در زیر برای شما قرار داده ایم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای پروژه ساختمانی بعدی خود داشته باشید.

جلوگیری از نفوذ آب و هوا

سیستم های کرتین وال به دلیل توانایی خود در جلوگیری از نفوذ آب و هوا شناخته شده اند. از آنجایی که سیستم کرتین وال دارای قطعات ساختاری کمتری است، احتمال نفوذ عناصر کمتر به آنها وجود دارد.

کاهش نوسانات ساختمان

در ساختمان های بلند، نوسان ساختمان ها برای ساکنان آن ناراحت کننده است. کرتین وال ها با پراکنده کردن نیروی جنبشی در سرتاسر نما به کاهش نوسان کمک می کنند. بنابراین این سیستم ها ساختمان را ایمن تر می کنند.

صرفه جویی در مصرف انرژی

کرتین وال بازده حرارتی ساختمان را بهبود می بخشد و هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد. علاوه بر این، شیشه استفاده شده در کرتین وال میزان نفوذ اشعه ماوراء بنفش به داخل ساختمان را کاهش می دهد.

لینک منبع